Appel-tijmrollade met vlierbloesemsiroop en dragon-geitenkaaspureerozetjes
45 minuten bereidingstijd
2,5 uur in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snipper de uien. Was de appels en snijd ze ongeschild in blokjes van 1 cm.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 2 minuten met de blaadjes van 5 takjes tijm. Voeg de appelblokjes toe en bak 8 minuten mee.
- Snijd intussen de procureur horizontaal open, maar niet door! Klap het stuk vlees als een boek open. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
- Schenk de vlierbloesemsiroop bij de appelblokjes en bak nog 3 minuten. Verdeel het appelmengsel over het vlees. Rol het vlees op tot een rollade en bind vast met keukentouw. Steek de rest van de takjes tijm onder het touw.
- Leg de rollade in de braadslede. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de rollade ongeveer 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bereid intussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de blaadjes van de takjes dragon fijn. Verkruimel de geitenkaas boven de puree en schep met de dragon erdoor.
- Schep de puree in de spuitzak. Spuit torentjes puree op de bakplaat.
- Neem de rollade uit de oven en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pureerozetjes in 15 minuten goudbruin.
- Serveer de rollade met de dragon-geitenkaaspureerozetjes. Snijd het vlees aan tafel in mooie plakken.
- Mooie aardappelrozetjes spuiten was nog nooit zo eenvoudig!
- Tip: Spuit de aardappelrozetjes van tevoren en zet de bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1275 kcal
- 73 g vet waarvan 28 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 117 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen